Wie ben ik? 

Mijn naam is Finet Krediet. Een leven zonder honden kan ik me niet voorstellen. Al sinds mijn jeugd ben ik omringd door een of meer honden. Eerst Duitse Staande Kortharen en daarna  bonte  Engelse Cocker Spaniels. Na de rode reu (met een bles en een witte voet) Sandy, en de blauwschimmel reu Blue Roan van Fanfarella kwam de leverschimmel reu Marron Sylvain de la Bernassičre. Met hem heb ik mijn eerste show gelopen. Daarbij kwam mijn eerste teef Graxia von Haus Grenzland, een leverschimmel met tan, die in Duitsland geboren werd in 1986.

Zij is de stammoeder geworden van al mijn tegenwoordige honden.

 

De kennelnaam “Marron's “ is in 1987 door de Raad van Beheer toegekend en het eerste nest Marronnetjes is op kerstmis 1988 geboren.

Af en toe wordt er in huiselijke sfeer een nestje geboren.  

Om te komen tot een mijn inziens goede combinatie, ga ik niet over 'een nacht ijs' en maak daarvoor soms ook gebruik van buitenlandse reuen. Ik fok alleen  meerkleurige Engelse Cocker Spaniels, lettend op gezondheid, karakter en het type.

 

Mijn honden zijn een aantal malen op tentoonstellingen geweest, om hun classificaties te behalen. De heupen worden geröntgend, de ogen gespiegeld en de nodige bloedtesten worden gedaan voordat ermee gefokt wordt. Zij voldoen dan ook aan alle door de rasverenigingen -NSC en ECSCN- gestelde fokgeschiktheids eisen.

 

Mijn grote passie ligt echter niet in het showen, maar in het regelmatige werken met mijn cockers. Niet in de jacht, maar in de behendigheid staan ze hun “mannetje". Balou , Bixa en Sylke hebben hun wedstrijdcarričre in de behendigheid afgesloten; Tsuga ,en vooral Nyssa en Myrthe lopen nog volop in de sport (B-klasse Medium en Small bij Cyno) en C klasse (Nyssa) en B klasse ( Tsuga en Myrthe) mini bij de FHN .
Sylke blijkt zich te ontpoppen tot een geweldige gedreven praktijkspeurder.

Ook hebben de dames aangetoond dat GG (tot GG-2 niveau)- VZH- UV aan de fiets- Praktijkspeuren op menselijke geur en Obedience tot hun mogelijkheden behoren .